Proestukkie: Waar sy hoort – Marilé Cloete

“Ma, ons gaan nou aan boord.” Anneke klou die foontjie vas asof dit haar laaste skakel met die lewe is. Haar formidabele ma was nog altyd vir haar ‘n simbool van die lewe – die lekker én die minder lekker daarvan.
“Voorspoedige vlug, my kind.” Helena Bezuidenhout klink kalm en bekwaam, soos altyd. En natuurlik organiseer sy haar kinders ook nog net so graag soos altyd. Maar dis soos hulle haar ken en liefhet al loop dit maklik op ‘n botsing uit. “Ons kan nie wag nie,” kom haar warm stem gerusstellend oor die lyn na haar dogter.
Anneke gryp na Thomas, wat huppelend hulle nuwe lewe tegemoetgaan. “Bly by Mamma, moenie wegdwaal nie.” Met die foon in haar een hand en haar kind s’n in die ander, voel sy meteens geanker. Veiliger as wat sy in ‘n lang tyd gevoel het.
“Is Ma seker dit sal uitwerk as ons …?” begin sy, maar bedink haar dan. Sy’s ‘n selfstandige vrou, sy het dit reggekry om uit ‘n siek huwelik los te breek. Sy hoef nie by haar ma versekering te soek vir haar besluite nie.
Maar Helena se woorde uit die verre Boland is steeds kosbaar en oneindig gerusstellend: “Natuurlik is ons seker, my kind. Jy en Thomas kom huis toe, waar julle hoort. Jy kom rus eers lekker uit vir die vakansie. En na Nuwejaar begin jy rondkyk vir ‘n werk en blyplek.”

Lees verder by http://romanzalesers.wordpress.com/proe-stukkies/marile-cloete-waar-sy-hoort/

Los 'n boodskap

Jou epos adres sal nie gepubliseer word nie.

U mag hierdie HTML tags en eienskappe gebruik:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>