Seisoen van genade – Alta Cloete: Lekkerlees Afrikaans!

Ek het met groot afwagting uitgesien na hierdie boekpakkie van LAPA Uitgewers af en was nie teleurgesteld nie. Die eerste drie liefdesromans uit Alta se pen (wat bekend staan as haar Geur-reeks) het ek terdeë geniet en kon nie wag om te sien wat die eerste boek in haar Seisoen-reeks vir my as leser gaan inhou nie.

Die storie het my van bladsy een af gevat en meegesleur. Alta, met haar heerlike beheer van Afrikaans so reg uit die volksmond, stel my ook nie teleur nie. Ek lag uit my maag vir haar fieterjasielose uitdrukkings soos: “Hy strip sy moer net daar, ordentlik en finaal …” en summier besluit ek die kos kan maar brand en die foon kan in sy peetjie in lui, maar hierdie boek sit ek nie neer voor hy klaar is nie.

Die hoofkarakters het sommer diep in my hart ingekruip met hul unieke geite en spitsvondighede. Elkeen dra ook swaar aan bagasie uit die verlede en beveg sy/haar eie duiwels om beter mense anderkant uit te kom. Ek pink ’n hele paar traantjies. Geen een van hierdie diepgaande ervarings word egter sentimenteel uitgebeeld nie. Die skrywer se vertelling is weldeurdag en oortuigend. Knap gedaan, Alta!!

Hierdie reeks stories handel oor die jonger geslag wat reeds in Alta se eerste reeks hul verskyning gemaak het. Ek hou van reekse, want die karakters voel later vir my soos familie en ek kan nie wag om te sien wat in die volgende storie gaan gebeur nie. Ander lesers voel weer hulle raak verveeld met dieselfde mense oor en oor.

Wat dink jy en hoe het jy hierdie boek ervaar? Laat hoor sommer hier van jou.

Los 'n boodskap

Jou epos adres sal nie gepubliseer word nie.

U mag hierdie HTML tags en eienskappe gebruik:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>