VAN WAAR DIE INSPIRASIE: Ryk en roekeloos

by Romanza 0 Kommentaar

Dina Botha vertel watter beroep Ryk en roekeloos geïnspireer het.

ryk en roekeloos_voorblad_high res

’n Foto in n koerant het onlangs my oog gevang. ’n Man wat sy mikrolenings besigheid met sy eie gesig in die advertensieblok adverteer. Toe ek die spesifieke advertensie ’n tweede keer raakloop het dit my verbeelding begin prikkel. Geldvoorskieters word gewoonlik voorgestel as harde en gewetenlose mense met wie jy nie speletjies speel nie. Dis gewoonlik desperate mense wat die terme en voorwaardes, wat dit ook al mag wees, gelate aanvaar en ek wil selfs sê trotseer. Want kom jy dit nie na nie sien jy ’n ander sy van die geldskieter.

Maar ’n geldskieter is ook net ’n mens. ’n Man wat, al kom hy op die oog af hard en genadeloos voor, ’n menslike hart besit.  En as die regte knoppies gedruk word kan daardie hart sag, buigsaam en toeganklik word.

En dis waar my held Liam Jameson toe gestalte kry. Aantreklik, arrogant en met die onaantasbaarheid wat sy rykdom hom bring. En wie beter as ’n damsel in distress en haar sieklike broertjie om so ’n man tot ander insigte te bring, die belangrike selfgesentreerde sakeman te laat verdwyn en die ware mens  na vore bring. Die man wat weet geld koop kosbare geskenke, nie kosbare harte of geluk nie.

Los 'n boodskap

Jou epos adres sal nie gepubliseer word nie.

U mag hierdie HTML tags en eienskappe gebruik:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>