EILANDVUUR – SERENA STEYN

eilandvuur_high res

Die dansers is kaalvoet. Die vroue is geklee in veelkleurige wye rompe en helderoranje bloese, en die mans het geblomde hemde en wit kniebroeke aan. Hulle voer die opwindende en sensuele dans met geesdrif en ywer uit. Luide applous bars los toe hulle klaar is.

“Ek dink ek gaan maar inkruip.” Laverne tel haar aandsakkie op. “Verskoon my, asseblief.”

“Ek stap saam.” Alain wink die kelner nader.

“Dis in orde,” protesteer sy. “Ek wil nie meer van jou tyd in beslag neem nie.”

Hy ignoreer haar en sy is verplig om te bly sit tot die rekening afgehandel is.

By haar kamerdeur glimlag sy vir hom. “Dankie vir ’n besondere dag. Lekker slaap.”

Hy leun met sy arm teen die deurkosyn en streel onverwags oor haar hare. “Jy is twee mense,” sê hy sag. “Wie is die regte een? Uitlokkende Gabrielle of teruggetrokke Laverne?”

Laverne soek desperaat in die aandsakkie na haar sleutelkaart. “Ek is nie onder normale omstandighede teruggetrokke nie,” sê sy kwaai en kry uiteindelik die deur oopgesluit.

Agter hulle in die gang kom ’n verliefde paartjie aangestap. Hulle hang aan mekaar en kyk giggelend na haar en Alain. Sy tree terug in die kamer en wil die deur toedruk, maar Alain tree saam met haar binne en stoot die deur agter hom toe.

Laverne se asem raak weg en haar hart hamer in haar keel toe hy nader tree en haar in sy arms intrek. Sy het, besef sy, in haar diepste wese geweet dit kom. Van die oomblik toe hy haar hand gesoen het. En sy wil dit nie hê nie. Dit was Gabrielle se werk om Alain te verlei, maar sy, Laverne, het niks aan hom nie. Haar verstand beredeneer die saak logies, maar haar liggaam reageer anders. Haar hande, wat hom wil wegdruk, gly moedswillig teen sy bors op. Hulle glip onder die wit materiaal van die hemp in en verlustig hulle in die hitte van sy vel en sy hart se onstuimige klop. Toe is sy in sy arms en oorweldig sy liefkosings haar.

Laverne verloor kop. Sy weet net van die honger na hom wat sluimerend in haar was. Sy weet dat hy haar optel en op die bed neerlê en sy kyk op na hom. Daar is trane in haar oë, maar hy sien dit nie. Sy lippe is warm in haar nek en hy prewel liefdeswoorde in Frans terwyl sy hand warm teen haar been opgly. Sy gee haar oor aan sy liefkosings en voel van ver af hoe sy tong haar mond binnedring.

Sy sluit haar oë en druk haar liggaam teen hom aan. Toe hy sy mond lig, breek die ontsettende verlange oor haar lippe.

“Mike . . .”

Die hitte van Alain se liggaam is in een beweging weg.

Laverne hys haar op haar elmboog en vee haar nat wange af.

Alain staan aan die onderpunt van die bed met skitterende groen oë.

“Ek . . . is . . . nie . . . Mike . . . nie.” Hy byt die woorde uit.

Sy trek haar rok af en druk haar hand oor haar oë. Sy kan nie meer na hom kyk nie.

“Gaan net weg,” prewel sy. “Asseblief, Alain.”

Hy sê iets heftigs in Frans en klap die deur agter hom toe. Sy spring op om dit van binne af te sluit en sak op die vloer neer. Toe verberg sy haar gesig in haar hande. Sy kan hierdie man nie hanteer nie. Sy kan haar eie emosies nie beheer nie. Sy verstaan haarself nie meer nie.

Toe sy rustiger raak, leun sy haar kop teen die deur en vleg haar hande om haar knieë. Dankie tog dat daar van môre af ander mense om hulle sal wees – sy gaste, sy huispersoneel en die mense by die duikskool.

Sy verwyder haar grimering meganies en borsel haar tande. Toe lê sy lank na die liggies van buite op die plafon en staar. Buite gesels die see. Iewers begin ’n kitaar speel en iemand sing.

Sy probeer desperaat onthou hoe dit gevoel het om Mike te soen, maar sy kan nie. Daar is net die gloeiende kole van Alain se liefkosings. Sy weet sy moet veg teen die dwaasheid van ’n lukraak affair met hom. Dit sal haar smart net vererger. Sy wens sy kon terugklim op die vliegtuig en huis toe vlug, maar sy kan nie. Sy moet vasbyt. Vir Ahlula. Die woorde word ’n refrein wat haar uiteindelik aan die slaap sus: Byt vas vir sestien weke. Dis al. Net sestien weke.

Los 'n boodskap

Jou epos adres sal nie gepubliseer word nie.

U mag hierdie HTML tags en eienskappe gebruik:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>