#FBF Ons kuier by Alma Carstens in Malawi

Vyf jaar gelede toe ons van Nairobi af Lilongwe toe getrek het, was die aanpassing bitter moeilik. Anders as in die groot stad, is hier geen flieks of groot winkelsentrums nie. Lilongwe is meer soos ’n plattelandse dorp waar mens omtrent almal ken en groente sommer by die straatsmous koop.

Die lewe in Malawi is rustig.  Dis ’n geweldig arm, maar pragtige en veilige land met vriendelike mense. Die expat-gemeenskap is baie sosiaal en ons het wonderlike vriende gemaak.  Een groot nadeel van die soort lewe is dat mens gereeld vriende moet groet wat aan die einde van ’n kontrak na ’n ander land aanbeweeg.

Na ’n paar jaar in die internasionale skool is ons kinders na ’n kosskool in Franschhoek.  Die leë nessie is glad nie lekker nie, maar die wete dat hulle albei so gelukkig is daar, maak die verlange darem draagliker.

Sedert die voltooiing van my studies aan die einde van 2012, probeer ek hard om meer te skryf.  Meestal slaag ek in my doel, maar vele versoekings soos om te lees (en lees en lees), gholf te speel of net lekker saam met vriendinne te kuier, kry soms die oorhand.

Bestel Alma se jongste Romanza, Middernagsoene, hier: https://www.lapa.co.za/fiksie/romanza/middernagsoene/sagteband

Blank-Book

Los 'n boodskap

Jou epos adres sal nie gepubliseer word nie.

U mag hierdie HTML tags en eienskappe gebruik:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>