Skrywersbrief: Martin Steyn

Claire se storie was nie altyd maklik om te skryf nie. Dis baie anders om saam met Mags die outopsie in Donker spoor by te woon en te sien wat aan die tienermeisie ge­doen is as om saam met Claire ontvoer en aangehou te word.

Ek het waremisdaadboeke begin lees omdat reeksmoordenaars en -verkragters my interesseer, omdat ek wou weet hoekom hulle só word. In die meeste geval­le is die slagoffers vroue en ek het in die proses ook iets omtrent die sogenaamde “swakker” geslag geleer: hulle besonderse innerlike krag. Iemand soos Alison, wat letterlik haar derms met die een hand opgetel en haar kop met die ander regop gehou het om by die pad te kom waar iemand haar kon sien.

Maar oorleef is net die eerste deel. Daarna kom die stukke optel om weer heel te word, ’n stryd wat selfs meer van daardie innerlike krag verg. Dis ook ’n stryd wat baie beter met hulp geveg word, veral dié van ’n organisasie soos Rape Crisis. Rape Crisis se dienste is gratis beskikbaar, maar nie gratis om aan te bied nie.

Vir elke kopie van Swartval wat verkoop word, gaan ’n persentasie aan Rape Crisis Helderberg, die sen­trum naaste aan my.

Help asseblief ’n verskil in vroue se lewe maak wan­neer hulle dit regtig nodig het en oorweeg ’n donasie aan Rape Crisis: www.rapecrisis.org.za en  www.crisiscentre.org.za

Los 'n boodskap

Jou epos adres sal nie gepubliseer word nie.

U mag hierdie HTML tags en eienskappe gebruik:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>